Urządzenia i Akcesoria
Kanadyjskie ciasto owocowe
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
20 porcji
Składniki
-
150 g żurawiny, suszonej
-
150 g rodzynek
-
100 g czarnej herbaty, zaparzonej gorącej
-
4 jajka
-
100 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
-
50 g syropu klonowego
-
200 g masła miękkiego, pokrojonego na kawałki
-
200 g mąki pszennej
-
1 ½ łyżeczki proszku do pieczenia
-
1 łyżeczka kakao
-
1 łyżeczka cynamonu, mielonego
-
1 opakowanie owoców kandyzowanych, mieszanych, w kawałkach (mieszanka keksowa, ok. 100 g)
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
42.1 mg
Białko
3.4 g
Kalorie
872.4 kJ /
208.5 kcal
Tłuszcz
10.8 g
Błonnik
1.4 g
Tłuszcz nasycony
1.6 g
Węglowodany
26.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
CUDOWNE WYPIEKI
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Ciasto czekoladowo-waniliowe z galaretką porzeczkową
3 godz. 20 min
Ciasto serowe (Tiropita)
1 godz. 10 min
Tort czekoladowy z wiśniami
8 godz.
Sałatka Waldorf
15 min
Ciasto gruszkowe z cantuccini
2 godz. 20 min
Ciasto herbaciane
1 godz. 15 min
Świąteczne ciasto z bakaliami
4 godz. 10 min
Sernik z ricotty z jabłkami
6 godz.
Ciasto makowe z jabłkami
3 godz. 5 min
Czekoladowe kąski z orzechami
1 godz.
Sernik jogurtowy
8 godz.
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min