Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse

Erdbeer-Pfeffer-Chutney mit Ziegenfrischkäsemousse

4.3 3 oceny
Przygotowanie 1 godz.
Czas całkowity 3 godz. 30 min
6 Portionen

Składniki

Ziegenfrischkäsemousse
  • Gelatineblätter
    6
  • frischer Thymian Blättchen abgezupft
    4 - 5 Stängel
  • frisches Basilikum Blättchen abgezupft
    3 Stängel
  • Schlagobers, 30-40% Fett, kühlschrankkalt
    100 g
  • Zitronensaft, frisch gepresst
    1 EL
  • Gin
    1 EL
  • Ziegenfrischkäse
    200 g
  • Magertopfen
    200 g
  • Sauerrahm
    100 g
  • Salz
    ½ TL
  • gemahlener weißer Pfeffer
    ½ TL
  • gemahlener Kardamom
    1 Prise
Erdbeer-Pfefferchutney
  • frische Erdbeeren geviertelt, etwas mehr zur Dekoration
    400 g
  • Gelierzucker 2:1
    120 g
  • rote Zwiebeln geviertelt
    120 g
  • Öl
    10 g
  • eingelegter grüner Pfeffer
    1 EL
  • frisch gemahlener Pfeffer
    ½ TL
  • Salz
    ½ TL
  • Apfelessig
    30 g
  • Zimt, gemahlen
    ½ TL
  • Thymian, getrocknet
    1 EL
  • Ingwerpulver
    ½ TL
  • rote Chilischote, frisch nach Geschmack, entkernt und in feinen Streifen
    ¼ - ½
  • Vogerlsalat
    100 g
  • frischer Thymian Blättchen abgezupft, zur Dekoration

Wartości odżywcze na 1 Portion

Kalorie 365 kcal / 1529 kJ
Białko 12 g
Tłuszcz 21 g
Węglowodany 30 g
Błonnik 2 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...