Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 piece fresh ginger (2 cm), peeled
- 4 garlic cloves
- 1 - 2 long red chillies, deseeded if preferred
- 4 sprigs fresh coriander
- 1 tbsp olive oil
- 100 g carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 100 g red pepper, deseeded and cut into pieces
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tamarind paste (see tip)
- 1 tbsp oyster sauce (opcjonalnie)
-
1
tbsp brown sugar
lub 1 tbsp sugar - 900 g water
- 300 g dried French green lentils (see tip)
- 500 g raw sausage (e.g. beef or pork)
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter
- 150 g broccoli, broken into florets (3 cm)
- 150 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 100 g fresh green beans, trimmed and cut into thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4092 kJ / 974 kcal
- Białko
- 49.4 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 63.1 g
- Błonnik
- 22.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Curried sausages and lentils
1 godz.
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25min
Chicken and sweet corn soup
30 min
Broccoli and ham pasta bake
1 godz.
Chicken Korma (Cashew Chicken)
25min
L&P cheesecake
4 godz.
Curried Sausages and Lentils
1 godz.
Beef cobbler with polenta dumplings
1h 30min
Shepherd's pie
55min
Potato fritter burgers with spinach
35min
Tuatua fritters
45 min
Bacon and spring onion potato salad
1h 5 min