![Curried sausages and lentils Curried sausages and lentils](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/bea07c0c-d97a-4b52-baca-466e61d1cf10/Derivates/05d1c6fe-6553-44a2-b517-133defdf5487.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- ½ tsp dried fennel seeds
- ½ tsp cumin seeds
- 1 tsp coriander seeds
- 2 tsp ground turmeric
- 1 piece fresh ginger (2 cm), peeled
- 4 garlic cloves
- 1 - 2 long red chillies, deseeded if preferred
- 4 sprigs fresh coriander
- 1 tbsp olive oil
- 100 g carrot, cut into pieces
- 2 celery stalks, cut into pieces
- 100 g red pepper, deseeded and cut into pieces
- 2 tbsp soy sauce
- 1 tbsp tamarind paste (see tip)
- 1 tbsp oyster sauce (opcjonalnie)
-
1
tbsp brown sugar
lub 1 tbsp sugar - 900 g water
- 300 g dried French green lentils (see tip)
- 500 g raw sausage (e.g. beef or pork)
- 270 g coconut cream
- 60 g peanut butter
- 150 g broccoli, broken into florets (3 cm)
- 150 g cauliflower, broken into florets (3 cm)
- 100 g fresh green beans, trimmed and cut into thirds
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 4092 kJ / 974 kcal
- Białko
- 49.4 g
- Węglowodany
- 45.4 g
- Tłuszcz
- 63.1 g
- Błonnik
- 22.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Minted Lamb Casserole with Steamed Vegetables
55 Min
Curry lamb soup (TM6)
5 Std. 10 Min
Shepherd's pie
55 Min
Beef Stroganoff
1j
Curried Sausages and Lentils
1j
Pasta Salad with Salami
25 menit
Moroccan Lamb with Couscous
50min
Salt-free vegetable stock paste (Diabetes)
55 Min
Chicken and cashews
55 Min
Curried beef and noodles (Aussie chow mein)
25 menit
Date and nut loaf
1h 20min
Quick chicken curry
35min