Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grilled Vegetables
- 15 g olive oil
- 3 sweet corn cobs, husks and silks removed
- 2 zucchini, halved lengthwise, seeds removed (see Tip)
- 1 red bell pepper, stem and seeds removed, halved
- 2 jalapeño peppers, stems and seeds removed
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Cilantro Lime Vinaigrette
- 200 g olive oil
- 30 g fresh cilantro, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 115 g lime juice, plus 1 extra lime, cut in wedges, to serve
-
30
g Dijon mustard
lub 30 g wholegrain mustard - 30 g agave syrup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 451 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Bison Burger with Cheddar and Pickled Onions
35min
Spicy Zucchini Noodles
10 min
Garden Green Crêpes
1h 15min
Tomato Crusted Salmon with Rice
30 min
Tomato Soup with Grilled Cheese Second Bowl
40 Min
Buddha Bowl with Chicken
1h
Avocado Tuna Salad
5 Min
Salmon Miso Soup
30 min
Stuffed Chicken with Peanut Pipián
50min
Broccoli burgers with radish salsa
1h
Miso Mushroom Toast with Tahini Yogurt
45 min
Spicy Szechuan Shrimp and Broccoli
40 Min