![Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette Grilled Corn Salad with Cilantro Vinaigrette](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/9463B5FD-E1F3-4BE8-B116-CD4C7BE74B22/Derivates/370ff4af-3b82-4648-a26c-02067026a181.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Grilled Vegetables
- 15 g olive oil
- 3 sweet corn cobs, husks and silks removed
- 2 zucchini, halved lengthwise, seeds removed (see Tip)
- 1 red bell pepper, stem and seeds removed, halved
- 2 jalapeño peppers, stems and seeds removed
- ½ tsp salt
- ½ tsp ground black pepper
Cilantro Lime Vinaigrette
- 200 g olive oil
- 30 g fresh cilantro, leaves and tender stems
- 2 garlic cloves
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper
- 115 g lime juice, plus 1 extra lime, cut in wedges, to serve
-
30
g Dijon mustard
lub 30 g wholegrain mustard - 30 g agave syrup
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1565 kJ / 374 kcal
- Białko
- 3 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 36 g
- Tłuszcz nasycony
- 5 g
- Błonnik
- 3 g
- Sód
- 451 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Mixed Herbs Rice
35min
All-Purpose Gluten Free Flour
5min
Cholent
4 Std. 50 Min
Broccoli Stem Soup with Crispy Potato Skins
45min
Veal in tuna sauce
Brak ocen
Lemon Orzo
40min
Stracciatella Soup
30min
Chickpea Ratatouille
1h
Fish Ceviche
3sa 25 dk
Pink Barley Tabbouleh with Pistachios
40min
Thin Crust Pizza Dough
2 Std. 30 Min
Chimichurri Pork Filet with Warm Rice Salad
13h 20min