Steamed pears with chocolate cardamom sauce

Steamed pears with chocolate cardamom sauce

3.8 5 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 40 min
4 portions

Składniki

  • water
    400 g
  • ripe pears (3-4), peeled, cut in halves, cores removed
    300 - 400 g
  • dark chocolate, 50% cocoa solids cut in pieces (2-3 cm)
    100 g
  • cream, min. 30% fat
    100 g
  • honey
    1 tsp
  • ground cardamom
    1 ½ tsp
  • flaked almonds toasted
    50 g
    50 g pistachio nuts, unsalted, and toasted

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 354 kcal / 1480 kJ
Białko 5 g
Tłuszcz 25 g
Węglowodany 25 g
Błonnik 5.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...