Wersje kompatybilne
Five-spice duck with mushrooms, Asian vegetables and rice
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g fresh ginger, peeled, cut in thin slices (2-3 mm)
- 2 garlic cloves
- ½ - 1 fresh red chilli, deseeded (opcjonalnie)
-
700
g duck breast fillets, skin on
lub 700 g chicken breast fillets, skin on - 2 - 3 tbsp Chinese five-spice powder, shop-bought or homemade (see tip), to taste
- 2 pinches salt
- 1200 g water
-
2
tsp vegetable stock paste, homemade,
lub 2 vegetable stock cubes (each for 0.5 l) - 80 g soy sauce
- 200 g white long-grain rice
-
200
g pak choi, cut in pieces,
lub 200 g Chinese cabbage, cut in pieces - 100 g broccoli florets, cut in pieces (2 cm)
- 250 g fresh mushrooms
- 2 tsp toasted sesame oil (10 g)
- 3 - 4 tbsp honey (approx. 80 g)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2512 kJ / 600 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 60 g
- Tłuszcz
- 20 g
- Błonnik
- 6.5 g
Alternatywne przepisy
Béarnaise sauce
15min
Squid in squid ink sauce (calamares en su tinta)
1 godz. 5 min
Braised Sea Cucumber With Roast Pork
Brak ocen
Creamy turkey stew (TM5)
3u. 50min
Chicken stock paste
45min
Pork and Mushroom Broth
1h 25min
Pommes Dauphine
2h 10min
Fontina and Walnut Risotto - Risotto con Fontina e noci
25 min
Chicken Skewers with Cumin Rice and Warm Vegetable Salad
2h
Cod with Garlic Caramel Sauce
50min
Pizza Margherita
2h 10min
Mussels in spicy tomato sauce
45min