Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 2 tbsp olive oil
- 600 g water
- 4 chicken thighs, skinless, boneless
- 6 pinches fine salt, to taste
- 2 pinches freshly ground black pepper, to taste
- 2 pinches ground coriander
- 2 pinches ground cumin
- 1 pinch ground allspice
- 10 - 15 pitted prunes
- 8 dried figs
- 250 g wheat semolina
- 50 - 100 g raisins
- 60 g honey, to taste
- 50 g blanched almonds
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 3560 kJ / 851 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 131 g
- Tłuszcz
- 15 g
Alternatywne przepisy
Chicken and Chickpea Tagine
1 Std. 20 Min
Caribbean stew and Steamed rice cups
9h 15min
Ratatouille
40 Min
Tikka paste
1u.
Lamb meatballs in spicy tomato sauce (lamb kofta)
1sa 5 dk
Chicken with couscous and saffron
1 Std. 15 Min
Arseeyah
50 Min
Marinated white fish fillets with chermoula sauce and couscous salad
1 Std. 20 Min
Noodle soup
35 Min
Veal Pilaf
1 godz. 25 min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min
Couscous with chicken, lamb and spicy sausages
1 Std. 10 Min