Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 60 g extra virgin olive oil, divided
- 225 g onions, quartered
- 30 g butter, unsalted, plus 1 heaping tbsp, room temperature
-
8
chicken thighs, skin on, bone in
lub 1 chicken - 225 g bacon, unsmoked, in pieces (5 cm)
- 225 g carrots, peeled, in rounds (2 cm)
- 225 g cremini mushrooms, trimmed, halved or quartered, if large
- 1 tsp salt
- 1 tsp black pepper, freshly ground, to taste
- 1 bottle red wine (725 ml)
- 2 garlic cloves, crushed
- 2 sprigs fresh thyme
- 2 bay leaves, dried
- 1 tbsp all-purpose flour
- 15 g parsley, fresh, chopped
-
mashed potato, to serve
lub pasta, any type, cooked, to serve
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 3088 kJ / 738 kcal
- Białko
- 48 g
- Węglowodany
- 12 g
- Tłuszcz
- 50 g
- Tłuszcz nasycony
- 15 g
- Błonnik
- 2 g
- Sód
- 623 mg
Alternatywne przepisy
Hot Crab Dip
35 min
Sesame salmon and pea soup
1h
Prawn Gratin with Pink Peppercorns
30 min
Crab Cakes
1h 35min
Pork tenderloin with mustard sauce
35 min
Mussels with Thai Green Curry Sauce
25 min
Bistro Mayonnaise
5 min
Layered Salmon and Avocado Terrine
3sa 35 dk
Lamb with Artichoke and Spinach Purée
45 dk
Beef Adobo
6h 20 min
John Dory with cauliflower couscous and corn purée (Mark Southon)
35 min
Chimichurri Pork Tenderloin with Warm Rice Salad
13 godz. 20 min