Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g water
- 1 tsp salt, plus extra to taste
- 150 g spelt grains
- 200 g red peppers, diced (approx. 0.5 cm)
- 300 g chicken breasts, cut in strips (approx. 5 cm x 1 cm)
- 50 g extra virgin olive oil
- 2 pinches ground pepper, plus extra to taste
- 40 g almonds
- 40 g shallots
- 4 - 5 sprigs fresh herbs (e.g. coriander, parsley), leaves only
-
20
g wine vinegar
lub 20 g balsamic vinegar - 20 g lemon juice, freshly squeezed (opcjonalnie)
- 60 g rocket
-
20
g pine nuts
lub 20 g nuts (e.g. walnuts, hazelnuts)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1224 kJ / 292 kcal
- Białko
- 19 g
- Węglowodany
- 19 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 5 g
Alternatywne przepisy
Stuffed vegetables
1h 20min
Risotto with Parmesan cheese
30min
Curried lentils and steamed pumpkin
1h 15min
Chicken and pepper souvlaki with rice
1h 5min
Scandinavian Brunch Roll
4h 10min
Pork tenderloin with sauerkraut and potato purée
1 Std. 10 Min
Celeriac remoulade (Thermomix® Cutter)
10min
Yellow coloured eggs
Brak ocen
Balsamic salmon and courgette noodles
25min
Mediterranean pearl barley risotto
1h
Spinach and tomato quiche
1h 45min
Salmon burgers
25min