![Chicken breasts pizzaiola Chicken breasts pizzaiola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F89DD2D4-D54E-4ECC-B531-0265AB19C339/Derivates/4EB6A55B-4713-484C-A8EF-FFFA173941F8.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 800 g chicken breast fillets, skinless
- ½ tsp salt, adjust to taste
- ½ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 200 g Edam cheese or other semi-hard cheese (e.g. Gruyère, Emmental, Fontina), cut into pieces
- 30 g extra virgin olive oil
- 150 g onions, cut into halves
- 2 garlic cloves
- 600 g chopped tomatoes, canned or fresh
-
1
heaped tsp stock paste, homemade
lub 1 vegetable stock cube (for 0.5 l) - 1 tsp sugar
- 1 ½ tsp dried oregano
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1386 kJ / 331 kcal
- Białko
- 41 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 16 g
- Błonnik
- 1.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chicken breasts pizzaiola
55 Min
Chicken and warm potato salad
55 Min
Meatballs with white wine mushroom sauce
35 min
Pork tenderloin parcels
1 Std.
Pork tenderloin with mustard sauce
30 Min
Fish fingers with tomato sauce
50 min
Chicken parcels with vegetable stuffing and potatoes
55 Min
Meatloaf
1 Std. 20 Min
Chicken with Creamed Spinach Crepes (Metric)
1 Std. 50 Min
Pork tenderloin with mustard sauce
35 min
Chicken Salad
1 Std. 20 Min
Pulled Pork Rolls
30 Min