Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 75 g Butter, in Stücken, etwas mehr zum Einfetten
- 6 Eier (Größe M)
- ½ TL Salz
- 75 g Hartkäse (z. B. Parmesan oder Montello), in Stücken
- 75 g frische Bärlauchblätter, grob gehackt
- 75 g Blattspinat, TK, angetaut
- 90 g Sauerrahm
- 225 g Weizenmehl, universal
- 1 TL Backpulver
- 1 Prise Muskatnuss, frisch gerieben
- 3 Stängel frischer Thymian, Blättchen abgezupft
- 2 - 3 Prisen Pfeffer, frisch gemahlen, nach Geschmack
- 150 g Feta, in Stücken (ca. 2 cm)
- 1 EL Pinienkerne, zum Bestreuen
- Wartości odżywcze
- na 1 Stück
- Kalorie
- 956 kJ / 228 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 14 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Bärlauch-Scones
35 min
Karotten-Bärlauchfrittata
30 Min
Zucchinitarte
45 Min
Zucchinikuchen
1 Std.
Zucchini-Parmesan-Küchlein
40 Min
Bärlauch-Quiche
1ωρ. 30 λεπτ.
Rote-Bete-Tarte mit Feta
1h 20min
Herzhafte Bärlauch-Küchlein
45 Min
Sellerie-Topfen-Quiche mit Räucherforelle
1h 25min
Grünkohlaufstrich
30 Min
Grünkohl-Aprikosen-Aufstrich
10 min
Kürbisquiche
2h 5min