Urządzenia i Akcesoria
Spargel-Rucola-Salat mit Erdbeeren an Orangensauce
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
4 Portionen
Składniki
-
Senf mittelscharf15 g
-
Schmand100 g
-
Orangensaft100 g
-
Ahornsirup1 TL
-
Salz½ TL
-
Pfeffer½ TL
-
Wasser500 g
-
Spargel geschält, in Stücken (4-5 cm)500 g
-
Rucola gewaschen, ggf. zerkleinert1 Bund
-
Erdbeeren halbiert200 g
-
Walnusshälften40 - 50 g
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 Portion
Białko
6 g
Kalorie
775 kJ /
185 kcal
Tłuszcz
13 g
Błonnik
4 g
Węglowodany
11 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
Mit Köpfchen!
11 Przepisów
Niemcy
Niemcy
Może spodoba Ci się również...
Spargelsalat mit Cherry-Tomaten und Artischockenvinaigrette
1 godz. 10 min
Spargelsalat
20 min
Marinierter Spargel mit Avocadocreme
1 godz. 30 min
Spargel mit Ziegenkäse und Portweinzwiebeln
50 min
Spargel-Melonen-Salat
40 min
Melonenpizza
15 min
Feta-Wassermelonen-Salat
20 min
Erdbeer-Avocado-Salat mit Hähnchen
40 min
Spargel-Erdbeer-Salat
1 godz. 35 min
Spargel-Mango-Salat
35 min
Spinatsalat mit Aprikosendressing und Halloumi
15 min
Feldsalat mit Walnussvinaigrette
10 min