Tajine d'agneau aux figues

Tajine d'agneau aux figues

4.0 42 oceny
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 15 min
4 portions

Składniki

  • d'oignon rouge coupé en deux
    80 g
  • gousse d'ail
    1
  • de gingembre frais
    10 g
  • d'huile d'olive
    60 g
  • de viande d'agneau dénervée, en morceaux (4 cm env.)
    700 g
  • de cumin en poudre
    1 c. à café
  • de cannelle en poudre
    ½ c. à café
  • de coriandre en poudre
    1 c. à café
  • de ras el-hanout
    1 c. à café
  • clou de girofle
    1
  • de graines de couscous fines
    300 g
  • de sel à ajuster en fonction des goûts
    1 c. à café
  • de figues sèches coupées en dés
    200 g
  • d'eau
    750 g
  • de poivre moulu à ajuster en fonction des goûts
    3 pincées
  • d'amandes émondées
    100 g
  • de figues fraîches coupées en deux
    300 g

Wartości odżywcze na 1 portion

Kalorie 1085 kcal / 4552 kJ
Białko 50.5 g
Tłuszcz 52.3 g
Węglowodany 104.3 g
Błonnik 17.3 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...