Pilaf de riz aux fruits secs

Pilaf de riz aux fruits secs

3.9 36 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
6 portions

Składniki

  • 300 g de riz basmati
  • 500 g d'eau
  • ½ c. à café de sel à ajuster en fonction des goûts
  • 30 g de jus de citron jaune
  • 150 g d'oignons coupés en deux
  • 10 g d'ail
  • 10 g d'huile d'olive
  • 60 g d'amandes effilées
  • 40 g de pistaches, décortiquées et non salées
  • 40 g de raisins secs de Corinthe
  • ½ c. à café de graines de cumin
  • 50 g de pignons de pin
  • 30 g de graines de courge
  • 1 c. à soupe de graines de pavot
  • 50 g de canneberges déshydratées

Poziom trudności

łatwy


Wartości odżywcze na 1 portion

Białko 10 g
Kalorie 1875 kJ / 445 kcal
Tłuszcz 20 g
Błonnik 5 g
Węglowodany 55 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Może spodoba Ci się również...