Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pencas de acelga cortadas en trozos de 2 cm
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de zumo de limón
- 60 g de aceite de oliva
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita de semillas de hinojo
- 1 cucharadita de hojas de salvia secas
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 701 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3.17 g
- Węglowodany
- 4.23 g
- Tłuszcz
- 15.29 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50 Min
Berenjenas al ajillo
50 Min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 min
Acelgas con tomate
30 min
Espinacas con patatas
30 min
Sopa de verduras
50 Min
Acelgas en adobillo
40 min
Acelgas con patatas
45 min
Pastel de calabacín y bonito
4 Std.
Pimientos marinados
55 λεπτ.
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45 min
Acelgas con bechamel
50 Min