Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 600 g de pencas de acelga cortadas en trozos de 2 cm
- 1 cucharadita de sal
- 20 g de zumo de limón
- 60 g de aceite de oliva
- 4 pellizcos de pimienta molida
- 1 cucharadita de semillas de hinojo
- 1 cucharadita de hojas de salvia secas
- 300 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 ración
- Kalorie
- 701 kJ / 167 kcal
- Białko
- 3.17 g
- Węglowodany
- 4.23 g
- Tłuszcz
- 15.29 g
- Błonnik
- 1.5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Puerros al vapor con salsa de cúrcuma
45min
Acelgas en adobillo
40 Min
Calabacín confitado
40 Min
Acelgas con bechamel
50min
Pescadilla al vapor con espinacas y salsa
30 Min
Coles de Bruselas a la mostaza
20 Min
Coliflor al vapor con salsa de mantequilla y alcaparras
50min
Berenjenas y calabacines marinados
1 Std. 30 Min
Acelgas con tomate
30 Min
Alcachofas al limón
40 Min
Pencas de acelga con beicon y nueces
30 Min
Lubina en papillote con crema de grelos
45min