Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 200 g d'eau
- 80 g d'eau de fleur d'oranger, à ajuster en fonction des goûts
- 15 g de levure boulangère fraîche
- 650 g de farine de blé, et un peu pour le plan de travail
- 5 g de sel
- 120 g de sucre en poudre
- 180 g d'huile d'olive
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 2154 kJ / 515 kcal
- Białko
- 8.1 g
- Węglowodany
- 67.9 g
- Tłuszcz
- 23.5 g
- Błonnik
- 2.1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Couronnes des Rois aux fruits confits
17 Std.
Navettes à la fleur d'oranger
1h 35 min
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
La socca
40min
Nougats noirs
3h
Canistrelli
1h
Navettes
2h
Navettes au zeste d'orange
1h 35 min
Oreillettes
3h 40min
Fougasse aux grattons
2h
Anchoïade
15min
JUILLET Fougasse aux olives - Bruno Dinel
2h