Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 gousse d'ail
- 2 c. à soupe d'huile d'olive, et un peu pour la cuisson
- 500 g d'eau
- 125 g de farine de pois chiche
- 3 pincées de sel, à ajuster en fonction des goûts
- 1 pincée de poivre moulu, à ajuster en fonction des goûts
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 631 kJ / 151 kcal
- Białko
- 6.5 g
- Węglowodany
- 15.5 g
- Tłuszcz
- 7 g
- Błonnik
- 5 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Papeton d'aubergine et son coulis de tomates
2h
La socca
40min
Tapenade
10 Min
Pissaladière
2h 10min
Canistrelli
1 Std.
Polenta aux olives
45min
Pompes à l'huile
3 Std.
Panisses marseillaises
3 Std.
Polenta aux olives et tomates confites
45min
Aïoli traditionnel
10 Min
Anchoïade
15 Min
Caviar d'aubergine "express"
20 Min