Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di alghe wakame essiccate a pezzi piccoli
- 50 g di pomodorini secchi sott'olio, sgocciolati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di ceci in scatola, ben scolati
- 190 g di acqua
- 2 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 150 g di cous-cous a grana media
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Insalata di cous cous carote, ceci e curry
20 Min
Cous cous veloce con verdure crude
20 Min
Cous cous piccante alla menta con frutta e verdura
40 Min
Bulgur alle verdure e menta
35 Min
Insalata di lenticchie rosse e tofu al curry (vegan)
40 Min
Insalata di quinoa con pomodori e spinaci
30 Min
Insalata di quinoa, zucchine e seitan in vasetto
45 Min
Insalata messicana
2 Std. 15 Min
Cous cous vegetariano di Marrakech
50 Min
Cous cous estivo ai pomodorini (vegan)
4 godz. 20 min
Penne seitan, mandorle e salvia
20 Min
Tabulè di quinoa e tonno
40 Min