![Cous cous marino (vegan) Cous cous marino (vegan)](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/F4EE06BE-4B0C-4327-AC3D-83F24993671C/Derivates/CB3BA29A-861C-4D86-9F51-B6E713B7D77B.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino secco piccante (opcjonalnie)
- 1 cucchiaino di alghe wakame essiccate a pezzi piccoli
- 50 g di pomodorini secchi sott'olio, sgocciolati
- 30 g di olio extravergine di oliva + q.b.
- 100 g di pomodori ciliegino a metà
- 200 g di ceci in scatola, ben scolati
- 190 g di acqua
- 2 pizzico di sale, preferibilmente integrale
- 150 g di cous-cous a grana media
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1335 kJ / 319 kcal
- Białko
- 10 g
- Węglowodany
- 45 g
- Tłuszcz
- 12 g
- Błonnik
- 7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Spiedini di seitan e verdure
50min
Tempeh impanato con crema di finocchi
40 分钟
Seitan con crema di ceci (vegan)
1 Std. 20 Min
Noodles con verdure al curry
35min
Carpaccio di seitan con rucola
15min
Tofu al cartoccio con verdure
40 分钟
Bocconcini di seitan con salsa di mele
35min
Zuppa di tofu e verdure
50min
Mezzelune di melanzane e quinoa (vegan)
55min
Bulgur alle verdure e menta
35min
Tofu in crosta di sesamo
20 分钟
Cous cous veloce con verdure crude
20 分钟