Urządzenia i Akcesoria
Burrito z kurczakiem i guacamole
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 40 min
18 sztuk
Składniki
Guacamole
-
1 łyżeczka soli
-
5 g kolendry, świeżej tylko liście
-
60 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
½ papryczki chili, świeżej bez gniazd nasiennych
-
1 ząbek czosnku
-
100 - 120 g pomidora bez gniazd nasiennych, pokrojonego w ćwiartki
-
450 g awokado bardzo dojrzałego
-
2 łyżki soku z cytryny świeżo wyciśniętego
Nadzienie
-
250 - 300 g sera panela (meksykańskiego świeżego sera) pokrojonego na kawałki
-
200 g cebuli pokrojonej w ćwiartki
-
300 g pomidorów bez gniazd nasiennych, pokrojonych w ćwiartki
-
30 g oleju
-
2 kostki bulionu drobiowego, pokruszone2 łyżeczki koncentratu bulionu drobiowego, wykonanego w TM
-
1000 g piersi z kurczaka, bez kości pokrojonej na 3 cm kawałki
-
70 g papryczek chili chipotle, z puszki (np. La Costeña®)
-
2 liście laurowe, suszone
Do podania
-
18 tortilli pszennych
-
250 g kwaśnej śmietany, 18% tłuszczu
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
13.35 g
Kalorie
1294 kJ /
309 kcal
Tłuszcz
16.77 g
Błonnik
3.96 g
Węglowodany
22.12 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
VIVA MEXICO!
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Fajitas z kurczakiem i pieczarkami (TM5)
1 godz.
Tortille z sosem z kukurydzą i pomidorową salsą
30 min
Meksykańskie chili z serem i chorizo
50 min
Sałatka meksykańska z ryżem, kurczakiem i guacamole
1 godz. 30 min
Burgery z chorizo, guacamole i granatem
2 godz.
Tacos z krewetkami i ananasem
45 min
Tortille z kurczakiem i guacamole
1 godz.
Tortille z wołowiną
1 godz.
Burger wołowy
20 min
Burger drobiowy
30 min
Burrito z kurczakiem i pico de gallo
40 min
Burgery z indyka z karmelizowaną cebulą i papryką
30 min