![Filetti di branzino alla pizzaiola Filetti di branzino alla pizzaiola](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/954b080b-137e-44eb-9efc-f4ab5ff3beae/Derivates/d514de6d-b944-458d-9dae-300893560eae.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 mazzetto di basilico fresco, le foglie lavate ed asciugate
- 1 spicchio di aglio
- 1 peperoncino rosso secco (opcjonalnie)
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 4 filetti di branzino fresco (600 g circa)
- 160 g di passata di pomodoro
- 4 pizzichi di sale
- 4 pizzichi di origano secco
- 500 g di acqua
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1347 kJ / 322 kcal
- Białko
- 32.6 g
- Węglowodany
- 1.8 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 0.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pesce spada all'arancia
40 Min
Filetti di branzino con salsa agli asparagi
45min
Bocconcini di salmone al vino bianco
30 Min
Filetti di orata al cartoccio con crema di lenticchie
40 Min
Tonno aromatizzato al profumo di limone
35min
Pesce spada con fagiolini e olive
40 Min
Platessa al pomodoro
30 Min
Salmone al cartoccio
35min
Branzino al sale aromatico
55 Min
Branzino al cartoccio
1 Std. 10 Min
Merluzzo al vapore con salsa al pomodoro e olive
35min
Filetto di orata con peperoni
25 Min