Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Dough
- 20 g extra virgin olive oil, plus extra for greasing
- 110 g lukewarm water
- ½ tsp sugar
- 1 tsp dried instant yeast
- 200 g baker's flour, plus extra for dusting
- ½ tsp salt
Tomato and mozzarella filling
- 1 garlic clove
- 1 tomato, cut into quarters and deseeded
- 50 g tomato paste
- 1 tsp dried oregano
- ½ tsp salt
- 1 - 2 pinches ground black pepper, to taste
- 200 g mozzarella, cut into pieces (3 cm)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1812 kJ / 431.4 kcal
- Białko
- 17.9 g
- Węglowodany
- 38.9 g
- Tłuszcz
- 21.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 8.1 g
- Błonnik
- 3.4 g
- Sód
- 901.5 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pizza pockets
1h 50 min.
Pizza bianca
40min
Gozleme
1 Std. 40 Min
Soft cinnamon doughnuts
50min
Sticky meatball subs
1h
Rustic beef tarts
1h
Honeycomb ice cream slice
4h 10min
Brunch bread
1h 15min
Pinwheel biscuits
26 Std. 40 Min
Stuffed jacket potatoes (two ways)
1 Std. 10 Min
Herb and garlic pull-apart bread
1h 35min
Three cheese spinach scrolls
2h 15 min.