![Chocolate salted caramel petit fours Chocolate salted caramel petit fours](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/3116E774-7EBB-4128-B1D0-7750CD7CA91A/Derivates/d199872c-5501-4e45-96d6-4ebe4072a33d.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Biscuit base
- 200 g dark chocolate (70% cocoa), broken into pieces
- 40 g unsalted butter, softened and cut into pieces
- 40 g light brown sugar
- 2 tsp golden syrup
- 40 g self-raising flour
- 20 g cocoa powder
Salted caramel
- 80 g salted butter, room temperature
- 80 g light brown sugar
- 60 g pouring (whipping) cream
- ½ tsp gelatine powder
- 1 ½ tsp golden syrup
- ½ tsp vanilla bean paste
- ¼ tsp salt
Chocolate mousse
- 1 tsp gelatine powder
- 2 tbsp milk
- 250 g pouring (whipping) cream
Chocolate ganache
- ½ tsp gelatine powder
- 50 g pouring (whipping) cream
- 20 g salted butter
- sea salt flakes, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 piece
- Kalorie
- 1092.1 kJ / 260 kcal
- Białko
- 2.4 g
- Węglowodany
- 16.8 g
- Tłuszcz
- 20.9 g
- Tłuszcz nasycony
- 13 g
- Błonnik
- 0.6 g
- Sód
- 176.1 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Crème brûlée
7hod.
Black forest cake
5h
Mini strawberry mousse flower tarts
4 godz. 45 min
Chicken banh mi
4h 35min
$250 chocolate chunk cookies
2h 30 min
Layered Jaffa® slice
2h 30 min
Chocolate truffle cake
2h 15min
Black forest Christmas yule log
1 Std. 30 Min
Banoffee arctic roll
28 Std. 40 Min
Chocolate cream pie
4h 15min
Honeycomb ice cream slice
4h 10 min
Chocolate fondant cake
40 Min