Urządzenia i Akcesoria
Lime meringue tartlets
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 2 godz. 40 min
12 pieces
Składniki
Pastry
-
egg1
-
caster sugar50 g
-
unsalted butter cut into pieces120 g
-
lime zest only (no white pith)1
-
plain flour220 g
Lime curd
-
fresh limes juice only (approx. 60 g)3
-
caster sugar120 g
-
unsalted butter cut into pieces60 g
-
egg yolks3
-
cornflour1 tsp
Meringue
-
egg whites room temperature3
-
icing sugar (see Tips)100 g
-
vanilla bean paste½ tsp
-
cream of tartar¼ tsp
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 piece
Sód
22.4 mg
Białko
4.1 g
Kalorie
1220.5 kJ /
291.7 kcal
Tłuszcz
13.8 g
Błonnik
1.2 g
Tłuszcz nasycony
8.2 g
Węglowodany
39.4 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMoże spodoba Ci się również...
Panforte
1 godz. 30 min
Olive and fennel grissini
25 godz. 30 min
Banana bread
1 godz. 50 min
Lemon meringue pie
3 godz.
Custard
10 min
Crème brûlée
7 godz.
Hollandaise sauce
15 min
Quiche Lorraine
45 min
Buttercream icing
10 min
Fresh pasta dough
1 godz.
Finger lime tarts
2 godz. 30 min
Strawberry and rose water macarons
2 godz. 50 min