Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Sponge
- 3 eggs
- 100 g caster sugar
- 100 g self-raising flour
Strawberry purée
- 400 g frozen strawberries
- 2 tsp caster sugar
Mousse
- 160 g coconut milk
- 1 ½ tsp gelatine powder
- 250 g white chocolate, broken into pieces
- 80 g cream cheese
- 450 g thickened cream
Assembly
- 200 g fresh strawberries, cut into slices, for garnishing
- fairy floss (optional), for decorating
- Wartości odżywcze
- na 1 portions
- Kalorie
- 960.4 kJ / 228.7 kcal
- Białko
- 3.8 g
- Węglowodany
- 18.7 g
- Tłuszcz
- 15.8 g
- Tłuszcz nasycony
- 10 g
- Błonnik
- 0.9 g
- Sód
- 82 mg
Alternatywne przepisy
Prune jam
55 min
Chocolate pudding
6 godz. 30 min
Fruit ice cream
10 min
Quiche Lorraine
45min
Chocolate custard mille feuille
8ωρ. 15 λεπτ.
Pecan pie cheesecake cups
35min
Hazelnut meringue roulade
1 godz. 30 min
Moscato panna cotta with pistachios
6 Std. 25 Min
Marshmallow icing
7 godz. 40 min
Berry marshmallow slice
2 godz. 30 min
Chocolate cream pie
4 Std. 15 Min
Crème brûlée
7hod.