![Chocolate cream cookies Chocolate cream cookies](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/4F510614-D53F-4411-929E-4087AF717439/Derivates/82af85ee-320b-41fe-9e74-b77d7ec8503c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Vanilla cream filling
- 100 g raw cacao butter
- 1 tbsp arrowroot flour
- 40 g pure maple syrup
- 80 g plant-based milk of choice
- 3 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 1 - 2 pinches salt
- 80 g vegan butter (see Tips)
Chocolate biscuits
- 110 g vegan butter (see Tips)
- 110 g Rapadura sugar
- 30 g rice malt syrup
- 170 g wholemeal self-raising flour
- 60 g cacao powder
- 60 g cornflour
- 1 tsp vanilla bean paste (see Tips)
- 20 g filtered water, plus an extra 1 tablespoon if needed
- 1 pinch salt
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 399.4 kJ / 95.1 kcal
- Białko
- 1.2 g
- Węglowodany
- 9.5 g
- Tłuszcz
- 5.7 g
- Błonnik
- 1.3 g
Alternatywne przepisy
Glacé icing
5 Min
Gluten free gingerbread cookies
2 Std. 35 Min
Peanut butter and cookie ice cream
13h 15 min
Robot cake
2h
Chocolate ice cream
24h 20min
Peanut butter and jam doughnuts
2h 40 min
Chocolate cupcakes with vanilla coconut icing
29 godz. 10 min
Mini caramelly cupcakes with coconut cream cheese topping
2h
Quinoa choc-chip biscuits
35min
Chocolate cupcakes
1 godz. 20 min
Gluten free chocolate brownie
45 min
Basic vanilla cake
55 min