Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g glacé cherries
- 100 g mixed peel
- 650 g mixed dried fruit (e.g. raisins, currants, sultanas)
- boiling water, for soaking
- 220 g butter, cut into pieces and softened, plus extra for greasing
- 1 lemon, zest only, no white pith
- 1 orange, zest only, no white pith
- 50 g blanched almonds or nuts of choice (e.g. hazelnuts, pistachios), plus extra for decortaing (optional)
- 220 g brown sugar
- 5 eggs
- 1 tsp mixed spice
- 1 tsp instant granulated coffee
- 1 tsp cocoa powder
- 1 tsp molasses or black treacle
- 220 g plain flour
- water, for sprinkling
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 1638 kJ / 390 kcal
- Białko
- 5.6 g
- Węglowodany
- 59 g
- Tłuszcz
- 15 g
- Tłuszcz nasycony
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
- Sód
- 151.3 mg
Alternatywne przepisy
Gluten free fruit mince pies
1 Std. 15 Min
Sago custard puddings
35min
Steamed chocolate and prune puddings
1 Std. 30 Min
Christmas cake
196h 35min
Custard
10 Min
Apple cake
1 Std.
Macaroons
40min
Gluten free Christmas fruit cake
7h 35min
Date and nut loaf
1 Std. 20 Min
Lemon or lime butter
15 Min
Quick almond biscuits
35min
Traditional Christmas cake
3h 15min