![Green onion flatbreads Green onion flatbreads](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/07a15d05-3184-4506-bd5c-ec98086c7b4b/Derivates/ac265038-5030-48a6-ba2e-5ecc9615c87c.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 2 garlic cloves
- 6 spring onions/shallots (approx. 70 g), trimmed and cut into pieces (3 cm)
- 320 g baker's flour, plus extra for dusting
- 1 tsp salt
- 80 g boiling water
- 80 g cold water
- olive oil, for brushing
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 834.1 kJ / 198.6 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 31.1 g
- Tłuszcz
- 5.4 g
- Tłuszcz nasycony
- 0.8 g
- Błonnik
- 1.9 g
- Sód
- 280.4 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Wholemeal crumpets
1 godz. 40 min
Naan bread
2h 40min
Gozleme
1 godz. 40 min
Garlic and coriander naan
1 godz. 30 min
Falafel in square flatbread (R'Gaif bread) with tahini sauce
26h 15min
Asian dipping sauce
25min
Corn and coriander fritters with avocado tahini
1 godz. 15 min
Focaccia
2h 5min
Hamburger rolls
2h 20min
Roti
2 godz.
Roti (for two)
25min
Flour tortillas
1h 10min