Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 500 g de leche
- 40 g de amaranto
- 130 g de azúcar
- 4 huevos
- ¼ cucharadita de vainilla
- 200 g de caramelo líquido
- 700 g de agua
- Wartości odżywcze
- na 1 porción
- Kalorie
- 1054 kJ / 251 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 48 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 1 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Rollo de guayaba
2 Std. 30 Min
Gelatina cremosa de piña
4h 10min
Huevos al albañil
25 Min
Pastel de rompope
2 Std.
Bollos dulces de espelta con fruta seca
1 Std. 10 Min
Atole de fresa
25 Min
Atole de amaranto
20min
Gelatina de queso y piña
4u.
Atole champurrado
20min
Dulce de tapioca
1 Std.
Pudín de tapioca y arroz
1 Std. 10 Min
Atole de guayaba
40min