Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 15 g de mantequilla sin sal
- 50 g de nueces
- ½ naranja, solamente la cáscara sin la parte blanca (opcjonalnie)
- 30 g de aceite de oliva extra virgen
- 1 cda de miel de abeja
- 1 cda de vinagre de manzana
- 800 g de agua
- 800 g de betabeles frescos, pelados y cortados en cubos (2 cm)
- 200 g de ejotes frescos, sin tallos y cortados por la mitad
- 120 g de arúgula
- 100 - 200 g de queso azul, en trozos
- 1 pera, cortada en rebanadas delgadas
- Wartości odżywcze
- na 1 porciones
- Kalorie
- 2237 kJ / 533 kcal
- Białko
- 17 g
- Węglowodany
- 25 g
- Tłuszcz
- 39 g
- Błonnik
- 15 g
Alternatywne przepisy
Pescado a la veracruzana
30min
Ensalada verde con aderezo de jamaica
20min
Ensalada de betabel
1h 10min
Betabeles con alioli de cilantro
55min
Ceviche de marlin
25min
Chiles jalapeños rellenos de machaca de marlín
1h 10min
Ensalada de pera y tocino con aderezo de mostaza
20min
Ceviche de pepino y jícama
10min
Ensalada de ejotes navideños
1h 10min
Ensalada de durazno a la plancha con aderezo de miel y mostaza
15min
Rebanadas de portobello con chimichurri de aguacate
30min
Aguachile de pepino y palmitos
15min