Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 100 g onions, cut in halves
- 1 garlic clove
- 20 g olive oil
- 60 g carrots, cut in pieces
- 300 g courgettes, cut in pieces
- 100 g button mushrooms, cut in pieces
- 500 g chopped tomatoes, canned or fresh
- ½ tsp salt
- ¼ tsp ground black pepper, adjust to taste
- 1 tsp dried basil
- 1 tsp butter
- 8 fresh basil leaves, torn in pieces
- 1 - 2 tbsp fresh parsley, leaves only, chopped (opcjonalnie)
- grated Parmesan cheese (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 portion
- Kalorie
- 506 kJ / 121 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 8 g
- Tłuszcz
- 8 g
- Błonnik
- 3.6 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pasta with Vegetable Ragout
45 Min
Lentil and Vegetable Bolognese Sauce
45 Min
Vegetarian Chilli
35 Min
Sweet Potato and Spinach Curry with Cauliflower Rice
40 Min
Chickpea and Tomato Rogan Josh
25 min
Indian vegetable curry
50 Min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Vegetable pasta sauce
40 Min
Root Vegetable Hotpot with Harissa
40 Min
Pasta with Hearty Vegetable Sauce
30 Min
Lasagne with Vegetable Ragu
1 Std. 10 Min
Coconut and Spinach Dahl
50 Min