Gazpacho di pomodoro e basilico
TM31 TM5 TM6

Gazpacho di pomodoro e basilico

4.4 (19 ocen)

Składniki

  • 150 g di olio extravergine di oliva
  • 1000 g di pomodori maturi in quarti
  • 50 g di aceto di vino bianco
    lub 50 g di aceto di mele
  • 2 - 3 rametti di basilico fresco, le foglioline lavate
  • 1 - 2 cucchiaini di sale
  • 1 - 2 pizzichi di pepe nero macinato fresco
  • 500 g di cubetti di ghiaccio
    lub 500 g di acqua molto fredda

Wartości odżywcze
na 1 porzione
Kalorie
848 kJ / 203 kcal
Białko
1.2 g
Węglowodany
4.4 g
Tłuszcz
22.1 g
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy