Gazpacho di pomodoro e basilico

Gazpacho di pomodoro e basilico

4.5 24 oceny
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 15 min
8 porzioni

Składniki

  • di olio extravergine di oliva
    150 g
  • di pomodori maturi in quarti
    1000 g
  • di aceto di vino bianco
    50 g
    50 g di aceto di mele
  • di basilico fresco le foglioline lavate
    2 - 3 rametti
  • di sale
    1 - 2 cucchiaini
  • di pepe nero macinato fresco
    1 - 2 pizzichi
  • di cubetti di ghiaccio
    500 g
    500 g di acqua, molto fredda

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 203 kcal / 848 kJ
Białko 1.2 g
Tłuszcz 22.1 g
Węglowodany 4.4 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...