
Urządzenia i Akcesoria
Brownie (wegańskie)
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz.
16 kawałków
Składniki
-
gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao wegańskiej, pokrojonej na kawałki150 g
-
cukru70 g
-
cukru trzcinowego100 g
-
syropu z agawy100 g
-
margaryny, wegańskiej miękkiej, pokrojonej na kawałki, plus dodatkowa ilość do natłuszczenia formy200 g
-
cukru waniliowego, wykonanego w TM2 łyżeczki
-
mąki tortowej200 g
-
wegańskiego proszku jajecznego2 czubate łyżeczki
-
proszku do pieczenia2 łyżeczki
-
kakao naturalnego, niesłodzonego30 g
-
cynamonu, mielonego½ łyżeczki
-
kardamonu, mielonego½ łyżeczki
-
napoju ryżowego140 g
-
cukier puder (opcjonalnie) do oprószenia ciasta
Wartości odżywcze na 1 kawałek
Kalorie
235.3 kcal /
985.1 kJ
Białko
2.3 g
Tłuszcz
11.2 g
Węglowodany
31.8 g
Błonnik
0.9 g
Tłuszcz nasycony
3.8 g
Sód
180.1 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

POTRAWY WEGAŃSKIE
11 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Deser z solonym karmelem
1 godz.
Ciasteczka czekoladowe "ciągutki"
55 min
Ciasteczka czekoladowe Bena
40 min
Bananowe brownie
40 min
Surowa mrożona kostka czekoladowa (dieta raw)
4 godz. 30 min
Brownie z malinami Justyny Bernaciak
1 godz. 10 min
Mirelki sernikowe z kremem czekoladowym
2 godz. 20 min
Ciasto marchewkowe z mąką pszenną razową
2 godz. 15 min
Ciasto czekoladowe na parze z bitą śmietaną
1 godz. 10 min
Brownie z krówkami
50 min
Ciasto marchewkowe
2 godz. 15 min
Ciasto z jabłkami (apple pie)
1 godz. 10 min