
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-gryczany z garnka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kromek
Składniki
-
kaszy gryczanej, niepalonej100 g
-
wody350 g
-
drożdży świeżych pokruszonych25 g
-
cukru1 łyżeczka
-
mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia400 g
-
ziaren słonecznika25 g
-
pestek dyni25 g
-
siemienia lnianego25 g
-
soli1 ½ łyżeczki
-
olej rzepakowy do natłuszczenia miski
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.2 kcal /
481.9 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
176.8 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiMożesz także polubić...
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb z otrębami
1 godz. 35 min
Chleb czworaczek
1 godz. 30 min
Chleb pszenno-jęczmienny na zakwasie żytnim
18 godz. 45 min
Chleb pszenno-żytni na zakwasie z pieczonymi ziemniakami i orzechami włoskimi
19 godz. 10 min
Chleb pszenno-żytni z kminkiem na zakwasie pieczony na liściu kapusty
18 godz. 20 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Chleb pszenno-żytni z kaszą gryczaną, chia i siemieniem lnianym na zakwasie
20 godz.
Chleb wiejski
2 godz.