Chleb pszenno-gryczany z garnka
TM5 TM6

Chleb pszenno-gryczany z garnka

4.5 (45 ocen)

Składniki

  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 360 g wody
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej chlebowej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i garnka
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy, do natłuszczenia miski
  • 25 g ziaren słonecznika
  • 25 g pestek dyni
  • 25 g siemienia lnianego,

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
564 kJ / 134 kcal
Białko
4.2 g
Węglowodany
24 g
Tłuszcz
3 g
Cholesterol
0 mg
Błonnik
1.7 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 3000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy

Pokaż wszystkie