
Urządzenia i Akcesoria
Chleb pszenno-gryczany z garnka
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kromek
Składniki
-
100 g kaszy gryczanej, niepalonej
-
350 g wody
-
25 g drożdży świeżych pokruszonych
-
1 łyżeczka cukru
-
400 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
-
25 g ziaren słonecznika
-
25 g pestek dyni
-
25 g siemienia lnianego
-
1 ½ łyżeczki soli
-
olej rzepakowy do natłuszczenia miski
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 kromkę
Kalorie
115.2 kcal /
481.9 kJ
Białko
4.4 g
Tłuszcz
2.4 g
Węglowodany
19.5 g
Błonnik
1.8 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Sód
176.8 mg