Chleb pszenno-gryczany z garnka
TM6 TM5

Chleb pszenno-gryczany z garnka

4.1 (231 ocen)

Składniki

  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 350 g wody
  • 25 g drożdży świeżych, pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej chlebowej, typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 25 g ziaren słonecznika
  • 25 g pestek dyni
  • 25 g siemienia lnianego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy, do natłuszczenia miski

Wartości odżywcze
na 1 kromkę
Kalorie
481.9 kJ / 115.2 kcal
Białko
4.4 g
Węglowodany
19.5 g
Tłuszcz
2.4 g
Tłuszcz nasycony
0.3 g
Błonnik
1.8 g
Sód
176.8 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy