Chleb pszenno-gryczany z garnka

Chleb pszenno-gryczany z garnka

4.1 238 ocen
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 2 godz. 30 min
20 kromek

Składniki

  • 100 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 350 g wody
  • 25 g drożdży świeżych pokruszonych
  • 1 łyżeczka cukru
  • 400 g mąki pszennej chlebowej typu 650-750, plus dodatkowa ilość do oprószenia
  • 25 g ziaren słonecznika
  • 25 g pestek dyni
  • 25 g siemienia lnianego
  • 1 ½ łyżeczki soli
  • olej rzepakowy do natłuszczenia miski

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 115.2 kcal / 481.9 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 2.4 g
Węglowodany 19.5 g
Błonnik 1.8 g
Tłuszcz nasycony 0.3 g
Sód 176.8 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...