Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- masło, ilość do natłuszczenia
- 100 g kaszy gryczanej, prażonej
- 200 g orzechów laskowych, łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
- 200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao, pokrojonej na kawałki
- 200 g daktyli, suszonych, bez pestek
- 2 jajka
- 350 g mleka, 3,2 % tłuszczu
- 70 g masła, pokrojonego na kawałki
- 150 g skrobi ziemniaczanej
- 50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1
łyżeczka sody oczyszczonej
lub 1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego - 1 szczypta soli
- 250 g powideł śliwkowych
- 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
- Wartości odżywcze
- na 1 porcję
- Kalorie
- 2231.2 kJ / 533.3 kcal
- Białko
- 10.2 g
- Węglowodany
- 58.9 g
- Tłuszcz
- 31 g
- Tłuszcz nasycony
- 11.4 g
- Błonnik
- 8.3 g
- Sód
- 206.2 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Placki z mąki kokosowej
30 min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10min
Bezglutenowy chleb ryżowo-gryczany
2h 45min
Mazurek bezglutenowy
2 godz. 15 min
Pizza na spodzie z ciecierzycy (bez glutenu)
30 min
Magdalenki (bez glutenu)
1h
Keks migdałowo - gryczany
1h
Kruche słone ciasteczka (bez glutenu)
1 Std. 20 Min
Bezglutenowe bazyliowe kluski kładzione
1h 5min
Bagietka bezglutenowa
1 godz. 45 min
Focaccia (bez glutenu)
1h
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2h