Urządzenia i Akcesoria
Ciasto czekoladowe z mąki gryczanej
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 10 min
10 porcji
Składniki
-
masło ilość do natłuszczenia
-
100 g kaszy gryczanej, prażonej
-
200 g orzechów laskowych łuskanych lub innych orzechów, łuskanych
-
200 g gorzkiej czekolady, o zawartości min. 70% kakao pokrojonej na kawałki
-
200 g daktyli suszonych, bez pestek
-
2 jajka
-
350 g mleka 3,2 % tłuszczu
-
70 g masła pokrojonego na kawałki
-
150 g skrobi ziemniaczanej
-
50 g kakao naturalnego, niesłodzonego
-
1 łyżeczka proszku do pieczenia, bezglutenowego1 łyżeczka sody oczyszczonej
-
1 szczypta soli
-
250 g powideł śliwkowych
-
1 łyżeczka ekstraktu z wanilii, naturalnego
Poziom trudności
łatwy
Wartości odżywcze na 1 porcję
Sód
206.2 mg
Białko
10.2 g
Kalorie
2231.2 kJ /
533.3 kcal
Tłuszcz
31 g
Błonnik
8.3 g
Tłuszcz nasycony
11.4 g
Węglowodany
58.9 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DIETA BEZ GLUTENU
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Bagietka bezglutenowa
1 Std. 45 Min
Bezglutenowy spód do tarty
35 Min
Kukurydziany biszkopt z owocami
1 Std.
Ciasteczka z żurawiną (bez alergenów)
40 Min
Muffiny bezglutenowe z musem śliwkowym
1 Std. 45 Min
Focaccia (bez glutenu)
1 Std.
Chleb gryczany wieloziarnisty (bez glutenu)
4 Std. 15 Min
Magdalenki (bez glutenu)
1 Std.
Sernik z tofu (tofurnik)
4 Std. 40 Min
Bezglutenowa mieszanka do wypieku chleba II
10 Min
Mazurek bezglutenowy
2 Std. 15 Min
Ciasto marchewkowo-pomarańczowe (bez glutenu)
2 Std.