Urządzenia i Akcesoria
Bułeczki jogurtowe
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz.
16 sztuk
Składniki
-
250 g ziaren orkiszu
-
20 g oliwy z oliwek
-
80 g wody plus dodatkowa ilość do napełnienia naczynia żaroodpornego
-
400 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu
-
40 g świeżych drożdży pokruszonych
-
1 ½ łyżeczki soli
-
400 g jogurtu naturalnego
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 1 sztukę
Białko
7 g
Kalorie
665 kJ /
159 kcal
Tłuszcz
2 g
Błonnik
2.6 g
Węglowodany
29 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
DOMOWA PIEKARNIA
10 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Chleb mieszany z ziemniakami
1 godz. 45 min
Chleb pełnoziarnisty na parze
2 godz.
Chleb orkiszowo-gryczany
1 godz. 30 min
Chlebki śródziemnomorskie
1 godz. 5 min
Chleb wiejski
2 godz.
Chleb musli
1 godz. 45 min
Chleb orkiszowy
1 godz. 40 min
Bułeczki orkiszowe
2 godz. 30 min
Chleb pszenno-żytni razowy
1 godz. 40 min
Bułki pszenne
1 godz. 30 min
Bułki maślane
1 godz. 25 min
Bułki grahamki
1 godz. 5 min