Makaron bezjajeczny

Makaron bezjajeczny

4.3 19 ocen
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
570 g

Składniki

  • 250 g semoliny z pszenicy durum
  • 150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wyrobienia makaronu
  • 1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 150 g wody zimnej, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 20 g oliwy z oliwek

Poziom trudności

średni


Wartości odżywcze na 100 g

Kalorie 275.5 kcal / 1152.6 kJ
Białko 8.7 g
Tłuszcz 4.8 g
Węglowodany 51.3 g
Błonnik 6.4 g
Tłuszcz nasycony 0.8 g
Sód 28.4 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...