Makaron bezjajeczny
TM6 TM5

Makaron bezjajeczny

4.2 (16 ocen)

Składniki

  • 250 g semoliny z pszenicy durum
  • 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wyrobienia makaronu
  • 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 150 g wody, zimnej, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
  • 20 g oliwy z oliwek

Wartości odżywcze
na 1 Cały przepis
Kalorie
6749 kJ / 1612 kcal
Białko
42 g
Węglowodany
309 g
Tłuszcz
25 g
Tłuszcz nasycony
4 g
Błonnik
11 g
Sód
1171 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy