Urządzenia i Akcesoria
Makaron bezjajeczny
Przygotowanie 35 min
Czas całkowity 1 godz. 35 min
570 g
Składniki
-
250 g semoliny z pszenicy durum
-
150 g mąki pszennej plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wyrobienia makaronu
-
1 szczypta soli plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
150 g wody zimnej, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
-
20 g oliwy z oliwek
Poziom trudności
średni
Wartości odżywcze na 100 g
Sód
28.4 mg
Białko
8.7 g
Kalorie
1152.6 kJ /
275.5 kcal
Tłuszcz
4.8 g
Błonnik
6.4 g
Tłuszcz nasycony
0.8 g
Węglowodany
51.3 g
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych potraw czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w
POTRAWY WEGAŃSKIE
12 Przepisów
Polska
Polska
Może spodoba Ci się również...
Czarny makaron
1 godz.
Makaron jajeczny
1 godz.
Makaron domowy z krewetkami i czerwonym pesto
1 godz.
Granola z czarnym bzem
1 godz. 40 min
Bułki na parze
2 godz. 10 min
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Burger grzybowo-jaglany
2 godz. 30 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min