
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g semoliny z pszenicy durum
- 150 g mąki pszennej, plus dodatkowa ilość do oprószenia blatu i wyrobienia makaronu
- 1 szczypta soli, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 150 g wody, zimnej, plus dodatkowa ilość do gotowania makaronu
- 20 g oliwy z oliwek
- Wartości odżywcze
- na 1 Cały przepis
- Kalorie
- 6749 kJ / 1612 kcal
- Białko
- 42 g
- Węglowodany
- 309 g
- Tłuszcz
- 25 g
- Tłuszcz nasycony
- 4 g
- Błonnik
- 11 g
- Sód
- 1171 mg
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Pierogi ruskie
1 godz. 30 min
Pierożki shaomai
2 godz.
Kluski śląskie
30 min
Pierogi z kapustą i mięsem wieprzowym na parze
1 godz. 35 min
Pierogi z kapustą i grzybami
2 godz. 40 min
Makaron jajeczny
1 godz.
Pierogi z grzybami i karpiem
2 godz. 35 min
Pierogi z grzybami i szpinakiem
1 godz. 30 min
Smażone pierożki wonton
1 godz. 25 min
Pierożki na parze z wieprzowiną i krewetkami
2 godz.
Pierogi z farszem z surowych ziemniaków i boczku
1 godz. 15 min
Pierogi z mięsem
1 godz.