Chleb orkiszowo-gryczany

Chleb orkiszowo-gryczany

4.3 145 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kromek

Składniki

  • 600 g ziaren orkiszu
  • 200 g kaszy gryczanej, niepalonej
  • 40 g białego octu winnego
  • 740 g wody
  • 40 g świeżych drożdży pokruszonych
  • 2 łyżki otrębów pszennych
    2 łyżki otrębów owsianych
  • 2 ½ łyżeczki soli
  • 20 g pestek dyni
  • 20 g ziaren sezamu
  • 30 g siemienia lnianego
    30 g słonecznika łuskanego

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 89 kcal / 374 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...