Chleb orkiszowo-gryczany

Chleb orkiszowo-gryczany

4.3 145 ocen
Przygotowanie 10 min
Czas całkowity 1 godz. 30 min
30 kromek

Składniki

  • ziaren orkiszu
    600 g
  • kaszy gryczanej, niepalonej
    200 g
  • białego octu winnego
    40 g
  • wody
    740 g
  • świeżych drożdży pokruszonych
    40 g
  • otrębów pszennych
    2 łyżki
    2 łyżki otrębów owsianych
  • soli
    2 ½ łyżeczki
  • pestek dyni
    20 g
  • ziaren sezamu
    20 g
  • siemienia lnianego
    30 g
    30 g słonecznika łuskanego

Wartości odżywcze na 1 kromkę

Kalorie 89 kcal / 374 kJ
Białko 4 g
Tłuszcz 0 g
Węglowodany 17 g
Błonnik 2.5 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...