Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1000 g mleka, 3,2%, w temp. pokojowej
- 120 g jogurtu, 1,8% tłuszczu
- 50 g mleka w proszku (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 słoik
- Kalorie
- 371 kJ / 89 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 7 g
- Tłuszcz
- 5 g
- Błonnik
- 0 g
Alternatywne przepisy
Budyń czekoladowy
10 min.
Masło orzechowe
5 min.
Jogurt naturalny na Varomie
12h
Pitny jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Jogurt grecki
12h 15min
Marynowany ser typu feta
170 godz.
Kisiel
10 min.
Domowa ricotta
1h 15min
Majonez
5 min.
Cukier waniliowy
72 Std.
Jogurt naturalny w naczyniu miksującym
12 godz. 10 min
Ser domowy z kozieradką i czarnuszką
1h