
Urządzenia i Akcesoria
Tort bezowy z orzechami i daktylami
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji
Składniki
Blaty bezowe
-
orzechów włoskich, łuskanych50 g
-
daktyli suszonych, bez pestek150 g
-
cukru300 g
-
cukru trzcinowego, nierafinowanego20 g
-
białek6
-
białego octu winnego½ łyżeczki
Krem
-
śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki250 g
-
sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki250 g
-
masy kajmakowej schłodzonej, podzielonej na kawałki150 g
-
orzechy włoskie, łuskane do dekoracji
Wartości odżywcze na 1 porcję
Kalorie
354.4 kcal /
1482.6 kJ
Białko
4.8 g
Tłuszcz
18.5 g
Węglowodany
45 g
Błonnik
1.1 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Sód
122.9 mg
Podoba Ci się nasza platforma?
Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!
Bezpłatna rejestracja Więcej informacjiDostępny w

PRZEPISY NA POWITANIE
19 Przepisów
Polska
Polska
Możesz także polubić...
Tarta z krojonymi owocami (TM5)
5 godz. 30 min
Tort bezowy z kremem budyniowym i sosem malinowym
4 godz. 40 min
Tort bezowy z owocami
5 godz. 25 min
Wolno gotowane gruszki w czerwonym winie (z osłoną noża miksującego)
5 godz.
Tort dacquoise
8 godz. 15 min
Pavlova czekoladowa z kremem mascarpone i malinami
7 godz. 30 min
Pavlova z kremem kokosowym i owocami tropikalnymi
8 godz. 45 min
Pavlova z truskawkami
8 godz. 45 min
Serniczki pistacjowe z mango
2 godz. 30 min
Torcik bezowo-orzechowy z kremem bananowym
3 godz. 15 min
Kluski francuskie z Varomy
20 min
"Flan" na zimno z bananami i ciastkami korzennymi
4 godz. 30 min