Tort bezowy z orzechami i daktylami

Tort bezowy z orzechami i daktylami

4.1 73 oceny
Przygotowanie 30 min
Czas całkowity 4 godz. 15 min
12 porcji

Składniki

Blaty bezowe
  • orzechów włoskich, łuskanych
    50 g
  • daktyli suszonych, bez pestek
    150 g
  • cukru
    300 g
  • cukru trzcinowego, nierafinowanego
    20 g
  • białek
    6
  • białego octu winnego
    ½ łyżeczki
Krem
  • śmietany, min. 30% tłuszczu dobrej jakości, mocno schłodzonej, prosto z lodówki
    250 g
  • sera mascarpone mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
    250 g
  • masy kajmakowej schłodzonej, podzielonej na kawałki
    150 g
  • orzechy włoskie, łuskane do dekoracji

Wartości odżywcze na 1 porcję

Kalorie 354.4 kcal / 1482.6 kJ
Białko 4.8 g
Tłuszcz 18.5 g
Węglowodany 45 g
Błonnik 1.1 g
Tłuszcz nasycony 9.6 g
Sód 122.9 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...