Tort bezowy z orzechami i daktylami
TM6 TM5

Tort bezowy z orzechami i daktylami

4.1 (69 ocen)

Składniki

Blaty bezowe

  • 50 g orzechów włoskich, łuskanych
  • 150 g daktyli, suszonych, bez pestek
  • 6 białek
  • 300 g cukru
  • 20 g cukru trzcinowego, nierafinowanego
  • ½ łyżeczki białego octu winnego

Krem

  • 250 g śmietany, min. 30% tłuszczu, mocno schłodzonej
  • 250 g sera mascarpone, mocno schłodzonego, podzielonego na kawałki
  • 150 g masy kajmakowej, schłodzonej, podzielonej na kawałki
  • orzechy włoskie, łuskane, do dekoracji

Wartości odżywcze
na 1 porcję
Kalorie
1482.6 kJ / 354.4 kcal
Białko
4.8 g
Węglowodany
45 g
Tłuszcz
18.5 g
Tłuszcz nasycony
9.6 g
Błonnik
1.1 g
Sód
122.9 mg

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy