![Cozze al vino bianco e salsa alla panna Cozze al vino bianco e salsa alla panna](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/E480C527-DE26-4C8E-9B46-98A2650CD2FC/Derivates/EC5EDB75-CE79-4315-967D-841D065FA30C.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 220 g di cipolle, a metà
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di cozze, pulite
- 150 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 100 g di panna da cucina (circa 18% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Cozze al vino bianco
40min
Linguine ai gamberoni
30min
Capesante ai funghi porcini
1 godz. 20 min
Risotto con le rane
1 godz. 30 min
Pepata di cozze
55min
Uova di quaglia in gelatina alle erbe
Brak ocen
Zuppa di aragosta
1hod.
Anatra all'arancia
1hod. 35min
Cozze allo zafferano
55min
Antipasto di funghi e capesante
35 min
Cozze alla Medoc
50min
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1 godz. 20 min