Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 10 - 15 rametti di prezzemolo, le foglioline lavate ed asciugate
- 220 g di cipolle, a metà
- 1 - 2 spicchi di aglio
- 45 g di olio extravergine di oliva
- 1000 g di cozze, pulite
- 150 g di vino bianco secco
- 1 pizzico di sale
- 1 pizzico di pepe
- 100 g di panna da cucina (circa 18% di grassi)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 935 kJ / 223 kcal
- Białko
- 6 g
- Węglowodany
- 5 g
- Tłuszcz
- 17 g
- Błonnik
- 0.9 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Lumachine in rosso
1 Std. 40 Min
Cozze al vino bianco
40 Min
Filetti di sogliola al vino in salsa di funghi
50 dk
Pepata di cozze
45 dk
Zuppa di muscoli
45 dk
Pepata di cozze
55min
Fideuá di polpo
1 Std. 10 Min
Cozze allo zafferano
55min
Zuppa di cozze
1sa
Vongole veraci su crostoni di pane
50 dk
Cozze piccanti con ceci e pomodorini
35 dk
Spaghettini al cartoccio con frutti di mare
1sa 20 dk