Chiffon cake
TM5 TM6

Chiffon cake

4.5 (55 ocen)

Składniki

  • burro q.b.
  • 285 g di farina tipo 00 + q.b.
  • 7 albumi
  • 1 bustina di cremor tartaro (8 g)
  • 300 g di zucchero
  • 1 limone, preferibilmente biologico, la scorza (senza la parte bianca)
  • 1 pizzico di sale
  • 120 g di olio di semi di girasole
  • 6 tuorli
  • 195 g di acqua
  • 1 bustina di vaniglia in polvere
  • 1 bustina di lievito in polvere per dolci

Wartości odżywcze
na 1 fetta
Kalorie
837 kJ / 200 kcal
Białko
3.9 g
Węglowodany
27.4 g
Tłuszcz
8.3 g
Błonnik
0.4 g

Wygląda smakowicie? Ten i ponad 80 000 innych przepisów czekają na Ciebie!

Bezpłatna rejestracja

Zamów 30-dniowy bezpłatny abonament Cookidoo® i uzyskaj dostęp do wszystkich przepisów. Bez zobowiązań.

Więcej informacji

Alternatywne przepisy