Pandoro

Pandoro

2.6 203 oceny
Przygotowanie 15 min
Czas całkowity 12 godz.
12 porzioni

Składniki

Lievitino
  • 5 g di lievito di birra fresco
  • 100 g di acqua
  • 1 pizzico di zucchero
  • 100 g di farina manitoba
Preparazione ingredienti
  • 6 uova
  • 300 g di burro a pezzi (3-4) + q.b.
  • 1 stecca di vaniglia i semini estratti
1° impasto
  • 100 g di farina manitoba
  • 80 g di uova sbattute
  • 30 g di burro morbido alla vaniglia
  • 5 g di lievito di birra fresco sciolto in un cucchiaio di acqua
  • 30 g di malto di orzo
2° impasto
  • 120 g di farina manitoba
  • 40 g di uova sbattute
  • 30 g di zucchero
  • 50 g di burro morbido alla vaniglia
3° impasto
  • 150 g di uova sbattute
  • 200 g di burro morbido alla vaniglia
  • 200 g di zucchero
  • 5 g di sale
  • 200 g di farina manitoba
Terminare la preparazione
  • olio di semi di mais
  • zucchero a velo (opcjonalnie) a piacere

Wartości odżywcze na 1 porzione

Kalorie 478 kcal / 2000 kJ
Białko 9.6 g
Tłuszcz 23.9 g
Węglowodany 59.9 g
Błonnik 1.7 g

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...