Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Lievitino
- 5 g di lievito di birra fresco
- 100 g di acqua
- 1 pizzico di zucchero
- 100 g di farina manitoba
Preparazione ingredienti
- 6 uova
- 300 g di burro a pezzi (3-4) + q.b.
- 1 stecca di vaniglia, i semini estratti
1° impasto
- 100 g di farina manitoba
- 80 g di uova sbattute
- 30 g di burro morbido alla vaniglia
- 5 g di lievito di birra fresco, sciolto in un cucchiaio di acqua
- 30 g di malto di orzo
2° impasto
- 120 g di farina manitoba
- 40 g di uova sbattute
- 30 g di zucchero
- 50 g di burro morbido alla vaniglia
3° impasto
- 150 g di uova sbattute
- 200 g di burro morbido alla vaniglia
- 200 g di zucchero
- 5 g di sale
- 200 g di farina manitoba
Terminare la preparazione
- olio di semi di mais
- zucchero a velo, a piacere (opcjonalnie)
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2000 kJ / 478 kcal
- Białko
- 9.6 g
- Węglowodany
- 59.9 g
- Tłuszcz
- 23.9 g
- Błonnik
- 1.7 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Chiacchiere
1hod. 35min
Piccoli panettoni
6 Std. 40 Min
Croissant
7h 30 min
Piccoli pandori con gocce di frutta
10h
Colomba classica
6 godz. 45 min
Bomboloni al forno
3h 35min
Panettone
6 Std. 30 Min
Coppia ferrarese
1h
Panettone al cioccolato e arancia
3 Std. 30 Min
Rosette
5 godz. 20 min
Pandoro al caffè con salsa al caramello
12 Std. 30 Min
Crema pasticcera (di Luca Montersino)
20min