Rotolo decorato

Rotolo decorato

4.5 10 ocen
Przygotowanie 20 min
Czas całkowity 1 godz. 5 min
12 fette

Składniki

Decorazione
  • burro sciolto, q.b. per spennellare
  • 1 albume
  • 40 g di farina per torte
  • 20 g di zucchero
  • 6 gocce di colorante alimentare (2 gocce rosse, 2 nere, 1 blu e 1 gialla)
Pasta biscotto
  • 3 uova medie
  • 2 tuorli
  • 100 g di zucchero
  • 1 pizzico di lievito in polvere per dolci (opcjonalnie)
  • 70 g di farina per torte
  • 30 g di fecola di patate
Crema al latte
  • 250 g di latte intero
  • 5 g di miele
  • 100 g di zucchero
  • ½ stecca di vaniglia i semini
  • 35 g di amido di mais (maizena)
  • 100 g di panna (min. 30% di grassi) riposta in congelatore per 15 minuti prima dell'utilizzo
Terminare la preparazione
  • 50 g di fragole fresche, lavate e a pezzetti

Wartości odżywcze na 1 fetta

Kalorie 211.6 kcal / 885.2 kJ
Białko 4.4 g
Tłuszcz 7.4 g
Węglowodany 32.1 g
Błonnik 0.5 g
Tłuszcz nasycony 3.7 g
Sód 40.3 mg

Podoba Ci się nasza platforma?

Ten przepis i ponad 100 000 innych dań czeka na Ciebie!

Zarejestruj się i otrzymaj 30 dni bezpłatnego okresu próbnego, aby odkrywać świat Cookidoo® bez zobowiązań.

Bezpłatna rejestracja Więcej informacji


Możesz także polubić...