![Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/0A531A61-25DD-4D27-91C3-83B135C97954/Derivates/0FD38181-B5AA-4256-BC23-CF23C1F3035A.jpg)
Wersje kompatybilne
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di uova intere
- 30 g di tuorli d'uovo
- 200 g di zucchero semolato
- 30 g di miele
- 1 pizzico di sale bucaneve
- 1 pizzico di estratto di vaniglia naturale plastico
- 190 g di farina di riso
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pere fresche, a dadini
Composizione
- 250 g di pere sciroppate
- 60 g di gelatina neutra
- 50 g di zucchero bucaneve
- 80 g di cioccolato plastico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta di rose di mele
1 Std. 10 Min
Torta di carote
1 Std. 10 Min
Torta soffice all'arancia
2h
Torta Bimby®
1 Std. 50 Min
Torta alle mandorle, mirtilli e limone (senza lattosio)
1 Std.
Torta di semola mandorle e miele
1 Std. 15 Min
La nuova torta di mele di Luca Montersino
2h
Torta carote e cocco
2h 30min
Torta di segale con mele e nocciole
1 Std.
Torta di mele, cannella e mandorle
1 Std. 30 Min
Torta di mele e nocciole
1 Std.
Torta alle mandorle e carote
1 Std. 5 Min