Wersje kompatybilne
Torta pere e cacao all'olio extravergine di oliva di Luca Montersino
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 150 g di uova intere
- 30 g di tuorli d'uovo
- 200 g di zucchero semolato
- 30 g di miele
- 1 pizzico di sale bucaneve
- 1 pizzico di estratto di vaniglia naturale plastico
- 190 g di farina di riso
- 35 g di cacao amaro in polvere
- 5 g di lievito in polvere per dolci
- 40 g di olio extravergine di oliva
- 500 g di pere fresche, a dadini
Composizione
- 250 g di pere sciroppate
- 60 g di gelatina neutra
- 50 g di zucchero bucaneve
- 80 g di cioccolato plastico
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1130 kJ / 270 kcal
- Białko
- 4.3 g
- Węglowodany
- 46.6 g
- Tłuszcz
- 8.7 g
- Błonnik
- 2 g
W kolekcjach
Alternatywne przepisy
Torta margherita CucinaBarilla
1sa
Torta rustica di pere
2 Std.
Torta di mandorle e cioccolato
1sa 30 dk
Torta soffice al cioccolato e pere
1 Std. 10 Min
Torta al burro di arachidi e biscotti
1h 25 min
Torta arance rosse e miele
1sa 30 dk
Crostata albicocche e lamponi
1sa 20 dk
Torta raw all'arancia e mandorle
1sa 30 dk
Torta alla macedonia di frutta
1sa 30 dk
Torta zucca, cocco e arancia
1sa 30 dk
Torta carote e cocco
2 Std. 30 Min
Torta di mele e nocciole
1sa