Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 70 g di Marsala secco
- 140 g di zucchero
- 5 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10h 20 min.
Gelato cioccolato e menta
10ωρ. 25 λεπτ.
Gelato allo yogurt
10h 20 min.
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20 min.
Gelato al cioccolato
12h
Gelato alla vaniglia
12h
Gelato al torrone
10h 20 min.
Gelato zuppa inglese
16h 20min
Gelato fiordilatte
10 Std. 30 Min
Gelato pistacchio e mandorle
8h 30min
Gelato al cocco
10h 20 min.
Gelato alla crema
10 Std. 15 Min