Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di latte intero
- 200 g di panna (min. 30% di grassi)
- 70 g di Marsala secco
- 140 g di zucchero
- 5 tuorli
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1263 kJ / 302 kcal
- Białko
- 4.8 g
- Węglowodany
- 29 g
- Tłuszcz
- 18 g
Alternatywne przepisy
Gelato alla crema
10 godz. 15 min
Gelato cioccolato e menta
10 godz. 25 min
Semifreddo allo zabaione
12 godz. 15 min
Gelato al cocco
10h 20min
Gelato al torrone
10h 20min
Coppetta al caffè
2 godz. 15 min
Gelato fiordilatte
10h 30 min
Gelato alla vaniglia
12 Std.
Gelato ai pinoli e caffè
8 godz. 30 min
Gelato al mocaccino e nocciole con marshmallow
10h 20min
Gelato allo yogurt
10h 20min
Gelato al limone
8 Std. 20 Min