![Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano Crackers al pomodoro e Parmigiano reggiano](https://assets.tmecosys.com/image/upload/t_web767x639/img/recipe/ras/Assets/519A861E-AC02-4754-AA21-B9B2E35CE9CB/Derivates/1F3E11E1-D263-44C0-885C-A4B39688C2A4.jpg)
Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 50 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm)
- 115 g di acqua
- 50 g di concentrato di pomodoro
- 10 g di lievito di birra fresco
- 300 g di farina tipo 0 + q.b.
- 20 g di olio extravergine di oliva
- ½ cucchiaino di sale + q.b.
- 1 pizzico di origano secco
- Wartości odżywcze
- na 1 pezzo
- Kalorie
- 117 kJ / 28 kcal
- Białko
- 1 g
- Węglowodany
- 4.6 g
- Tłuszcz
- 0.7 g
- Błonnik
- 0.2 g
Alternatywne przepisy
Crackers al rosmarino
3ч.
Grissini di avena
1h 15min
Crackers al formaggio
4h 30min
Crackers classici
3ч.
Crackers senza lievito
1h 15min
Grissini tricolore
2 Std. 15 Min
Crackers all'olio extravergine di oliva
3ч.
Crackers
30min
Cracker dolci salati
1ч. 30 мин.
Crackers integrali
3ч.
Crackers all'acqua
3ч.
Crackers integrali al rosmarino
2ч. 40 мин.