Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Ripieno
- 150 g di Parmigiano Reggiano a pezzi (2-3 cm circa)
- 500 g di acqua
- 600 g di polpa di zucca tocchetti (2-3 cm)
- 50 - 70 g di amaretti duri, a piacere
- 120 g di mostarda mantovana di mele o di pere, sgocciolata
- 1 pizzico di noce moscata in polvere
- ½ cucchiaino di sale
Pasta
- 300 g di farina tipo 00
- 3 uova medie
- 1 cucchiaino di olio extravergine di oliva
- farina tipo 00 q.b.
Terminare la preparazione
- 1 cucchiaio di olio extravergine di oliva
- 50 g di burro
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 2188 kJ / 523 kcal
- Białko
- 20.3 g
- Węglowodany
- 67.3 g
- Tłuszcz
- 21 g
- Błonnik
- 1.9 g
Alternatywne przepisy
Tagliatelle verdi con ragù di culatello
1h 10min
Gnocco fritto modenese
35 Min
Pasta all'uovo
1 Std.
Gnocchi di patate
1 Std. 30 Min
Tortelli di patate e ricotta
1小时 20 分钟
Ravioli al radicchio
1h 10min
Ravioli ricotta e spinaci
10 Std.
Tortelli di erbette, ricotta e spinaci
1 Std. 30 Min
Tortelli verdi
3 Std. 30 Min
Farfalle all'uovo
1 Std.
Tigelle
3 godz. 50 min
Gnocco fritto
1h 5min