Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 1 pezzo di stecca di vaniglia, incisa a metà
- 300 g di latte intero
- 200 g di panna fresca liquida
- 100 g di zucchero
- 4 tuorli d'uovo
- 8 g di gelatina in fogli, precedentemente ammollata in acqua fredda
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1054 kJ / 252 kcal
- Białko
- 4.4 g
- Węglowodany
- 21 g
- Tłuszcz
- 17.3 g
Alternatywne przepisy
Budino al caramello
3 Std. 20 Min
Meringhe
2 Std.
Budino alla fragola
2 godz. 15 min
Budino al caffè
4 Std. 15 Min
Budino al cioccolato bianco
2 Std. 20 Min
Budino al cioccolato bianco e caramello
24h 30 min
Gelato fiordilatte
10 Std. 30 Min
Budino al cioccolato
6h 15min
Budino di semolino
3 Std. 5 Min
Budino alla menta
2 godz. 45 min
Budino agli agrumi
3 Std. 15 Min
Budino cioccolato e amaretti
2h 55 min