Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
- 250 g di panna (min. 30% di grassi)
- 250 g di latte intero
- 70 g di zucchero
- 25 g di amido di mais (maizena)
- 100 g di sciroppo alla menta
- 80 g di cioccolato fondente (50% di cacao) a pezzi
- Wartości odżywcze
- na 1 porzione
- Kalorie
- 1452 kJ / 347 kcal
- Białko
- 3.2 g
- Węglowodany
- 40 g
- Tłuszcz
- 20.5 g
- Błonnik
- 1 g
Alternatywne przepisy
Gelato al gianduia
10ч. 20 мин.
Gelato allo yogurt
10ч. 20 мин.
Gelato al cioccolato
12 Std.
Gelato al torrone
10ч. 20 мин.
Gelato al cioccolato bianco
10ч. 20 мин.
Gelato fiordilatte senza lattosio
10ч. 20 мин.
Gelato al pistacchio senza uova
10ч. 20 мин.
Gelato al cocco
10ч. 20 мин.
Gelato allo zabaione
10ч. 20 мин.
Gelato alla nocciola senza uova
10ч. 20 мин.
Gelato alla crema
10h 15min
Stracciatella
10sa 25 dk