Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roulade
- 60 g salted butter
- 50 g Gruyère cheese
- 3 eggs, separated
- 120 g water
- 40 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
Cheese filling
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g goat's milk feta, cut into pieces
- 100 g cream cheese
- 10 sprigs fresh chives
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 475.1 kJ / 113.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Goat's cheese flans with yoghurt sauce and leeks
45 Min
Spinach and smoked salmon roulade
24 Std. 35 Min
Candied Orange and Almond Chocolate Slice
2h 10min
Halva semifreddo
7 Std. 30 Min
Raspberry soufflés
1j 35 menit
Smoked salmon and preserved lemon choux buns
1h 20min
Cheese puffs with honeyed goat's cheese
2h 30min
Saint-Honore
2h 45 min
Linzer torte
5 Std. 10 Min
Hazelnut meringue roulade
1h 30min
Vanilla mascarpone parfait
2h 40min
Mushroom pâté
1h 15 min