Poziom trudności
Większość naszych przepisów jest łatwa do wykonania. Te wymagające więcej czasu i zdolności oznaczone są jako średnie lub zaawansowane.
Czas przygotowania
Tyle czasu zajmie przygotowanie posiłku.
Czas całkowity
To czas konieczny na przygotowanie posiłku od początku do końca: marynowanie, pieczenie, stygnięcie itp.
Liczba porcji
Na tyle porcji wystarcza ten przepis.
Składniki
Roulade
- 60 g salted butter
- 50 g Gruyère cheese
- 3 eggs, separated
- 120 g water
- 40 g cornflour
- 1 tsp baking powder
- 30 g tomato paste
- 1 tsp sweet paprika
- 1 pinch salt
- 1 pinch fresh ground black pepper
Cheese filling
- 5 sprigs fresh flat-leaf parsley, leaves only
- 5 sprigs fresh mint, leaves only
- 5 sprigs fresh coriander, leaves only
- 150 g goat's milk feta, cut into pieces
- 100 g cream cheese
- 10 sprigs fresh chives
- Wartości odżywcze
- na 1 slice
- Kalorie
- 475.1 kJ / 113.1 kcal
- Białko
- 5 g
- Węglowodany
- 2.7 g
- Tłuszcz
- 9.2 g
- Tłuszcz nasycony
- 5.6 g
- Błonnik
- 0.4 g
- Sód
- 158.4 mg
Alternatywne przepisy
Yoyo slice
2h 30min
Spinach and smoked salmon roulade
24h 35min
Umali
1 Std. 25 Min
Apricot Raspberry Cheesecake
5h 30min
Elly Berryman's plum shortcake
1h
Turkey roulade with peaches and apricots
2h 10min
Beetroot and avocado eggs
88 Std.
Rum baba
3 Std.
Planked Amaretto peaches with ricotta
Brak ocen
Ricotta fruit tart
1h 30min
Pear and chocolate frangipane
2h
Cream cheese spread with radishes
5min